Eiland 8 projectbureau

Terug naar projecten

Flatportret

Sinds november 2014

Creatieve ondernemers Friso de Hartog en Omar Waseq werken in samenwerking met projectbureau Eiland8 aan een kunstuiting op leegstaande flats in Kanaleneiland, Utrecht.

Eiland8, de creatieve broedplaats geklemd tussen winkelcentrum Kanaleneiland en het Amsterdam-Rijnkanaal, staat bekend om haar innovatieve concepten op het gebied van burgerparticipatie, gebiedstransitie en talentontwikkeling. Twee flats en een aantal eengezinswoningen die als tijdelijke woon- en werkplek dienden worden gerenoveerd.

Om vandalisme en kraken tegen te gaan worden er door Mitros stalen platen geplaatst op de ramen van de woningen. Omar Waseq en Friso de Hartog gaan deze troosteloze kraakpreventie als canvas gebruiken. Met hun concept Flat Portret verwerken ze het gedachtegoed van Eiland8 door de beeltenissen van een aantal sleutelfiguren binnen Eiland8 tot een kunstuiting te maken.

Door gebruik te maken van social media betrekken Omar en Friso bewoners en creatieve ondernemers van Eiland8 bij de selectie van de sleutelfiguren. Ook geven ze geinteresseerden een kijkje in het creatieve proces door een foto dagboek bij te houden en het hele proces van idee tot realisatie vast te leggen in een mini-documentaire. 

Inloggen met Facebook

Log in om je gegevens bij te werken als ondernemer,
en nieuws- en agendatips in te dienen bij het projectbureau.