Eiland 8 projectbureau

Terug naar nieuwsoverzicht

Safety In Numbers legt uniek natuurfenomeen vast boven Utrechtse wijk Kanaleneiland

Bijgewerkt: 15 januari 2015

Jaarlijks strijken duizenden spreeuwen neer in en rondom Utrecht. In het voorjaar van 2014 kozen zij de wijk Kanaleneiland en wel een klein gedeelte van de wijk (Eiland8) als slaapplaats voor de nacht. Dit was een uitgelezen kans voor natuurdocumentairemaker Dick Harrewijn om de vogels op beeld vast te leggen. In samenwerking met een aantal creatief ondernemers uit de wijk werden de beelden samen met dichtkunst en audio design verwerkt tot een mini-documentaire. Safety In Numbers legt een prachtige verbinding tussen de zwermvorming van spreeuwen en de kruisbestuiving die plaatsvindt binnen de creatieve broedplaats Eiland8. Filmbeelden van dergelijke zwermen zijn uniek, maar Safety in Numbers geeft dit geheel nog een extra verdieping; De aanval van roofvogels.  

Dick Harrewijn, die als cameraman werkt voor Vroege Vogels en betrokken was bij de met een gouden kalf bekroonde natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis, werkte tijdens dit project samen met dichter Chris Blokland, componist Joep Vermolen en audiomixer Dylan Groot, de Britse stemactrice Aisling Marks en vormgever Martijn Dolaard. Vanuit projectbureau Eiland8 werden zij ondersteund door Casper Broekaart.

Safety In Numbers is onderdeel van het Picture Perfect project, ontstaan in samenwerking met projectbureau Eiland8 en mede mogelijk gemaakt door Mitros, Portaal en Sophies Kunstprojecten.

 

Blijf op de hoogte van Eiland 8

Inloggen met Facebook

Log in om je gegevens bij te werken als ondernemer,
en nieuws- en agendatips in te dienen bij het projectbureau.