Eiland 8 projectbureau

Over Eiland8

Over Eiland8

Eiland8 was een collectieve broedplaats voor creatieve ondernemers. Een unieke, kleurrijke plek die zowel woon- als werkruimte bood te midden van Kanaleneiland. Aan de hand van uiteenlopende initiatieven en projecten, werkte Eiland8 aan imagoverbetering, leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

Eiland8 stond als broedplaats aan de wieg van innovatieve concepten op het gebied van burgerparticipatie en ondernemerschap stimulering binnen een creatief culturele context. 

Naast de 'fysieke' plek staat Eiland8 symbool voor een bepaalde manier van denken. Het triggerde bewoners en ondernemers om actief na te denken over hun rol in de vormgeving van hun eigen woon- en werkomgeving. Tegelijkertijd  richtte het zich op kennisoverdacht met betrekking tot zelforganisatie en realisatie van projecten

Door middel van deze projecten ontstond een hecht netwerk. Een gemeenschap van dromers, denkers en doeners, die beschikken over een onuitputtelijke bron van creativiteit en energie, wat de grenzen van de wijk overstijgd. 

In deze gemeenschap fungeerde het projectbureau als katalysator, cultureel makelaar en kenniscentrum. Lees meer over het projectbureau.

 

 

Ruimte EilandHart

EilandHart bevindt zich op de hoek van Bernadottelaan 222 en Marshalllaan 279. In het pand vinden creatieve en culturele activiteiten plaats. Ook zijn er ruimtes te huur. Geïnteresseerd? Schroom niet en neem contact op met het projectbureau voor de mogelijkheden en de tarieven.

Laatste nieuws

Inloggen met Facebook

Log in om je gegevens bij te werken als ondernemer,
en nieuws- en agendatips in te dienen bij het projectbureau.